Cele mai interesante gadgeturi dezvaluite la CES 2013

Consumer Electronics Show 2013 a adus și de această dată gadget-uri și tehnologii care au potențialul de a deveni foarte populare în perioada care urmează. Mai jos, vă prezentăm un scurt top al celor mai importante inovații prezentate în cadrul show-ului:

1. Samsung Youm

SamsungYoumDisplay_AP

Printre cele mai importante produse prezentate în cadrul CES 2013 s-au numărat ecranele flexibile. Tehnologia OLED permite ecranelor să fie foarte subțiri și flexibile, Samsung și LG prezentând câteva prototipuri de televizoare concave. Asta însemna că, peste numai câțiva ani, nu ne vom mai gândi la televizoare ca având neapărat o formă rectangulară plată.

Dar ceea ce a atras în mod special atenția publicului a fost conceptul de telefon Youm al lui Samsung, care are un ecran pliabil și aproape indestructibil. Președinții companiei au ținut să prezinte cât de mult se poate îndoi produsul lor și cum poate interacționa cu alte tehnologii, Youm putând fi începutul unei nou generații de telefoane mobile.

2. HAPIfork smart fork

CES2013-HAPIFork (1)

Gadget-urile care îți monitorizează sănătatea au fost mai prezente ca niciodată în cadrul acestui spectacol anual de tehnologie. Dintre numeroasele gadgeturi care îți măsoară tensiunea arterială, ritmul cardiac sau numărul de pași pe care l-ai parcurs, un produs s-a evidențiat în mod special în această gamă: HAPIfork.

Furculița conține un număr de senzori care înregistrează exact cât de rapid și cât de mult mănânci. Dacă mănânci prea repede, furculița începe să vibreze pentru a te avertiza. De asemenea, îți numără îmbucăturile pentru a crea o metodă de monitorizare a porțiilor de mâncare. Rămâne de văzut dacă într-adevăr este o metodă eficientă pentru a pierde din greutate, dar este cu certitudine o idee inovatoare.

3. Oculus Rift

oculus_rift_virtual_reality

Headset-ul a fost prezentat publicului pentru prima dată în ediția de anul acesta a CES. Prin izolarea fiecărui ochi și afișând imagini un pic decalate în spațiu, Oculus Rift creează un sentiment de 3D. Monitorizarea mișcărilor capului îți permite să explorezi lumea virtuală printr-un timp de răspuns aproape instantaneu.
Oculus Rift dă utilizatorului senzația că a pășit direct în joc, dar, din păcate, cel mai probabil gadget-ul va fi disponibil pentru cumpărare abia în 2014.

4. Lenovo IdeaCentre Horizon PC

lenovo-ideacentre-horizon-table-pc_2
PC-ul vine sub forma unui touchscreen de 27 de inci care poate fi întins într-o poziție orizontală și transformat într-o nou tip de gadget: table-PC. Atunci când IdeaCentre Horizon este orizontal, apare o nouă interfață care permite mai multor utilizatori să interacționeze cu el, fapt care permite distribuirea fotografiilor în jurul „mesei”, citirea ziarelor sau jucarea versiunilor virtuale ale jocurilor de tip „Monopoly”. Are până și o baterie încorporată, pentru a putea fi transportat prin casă fără să fie nevoie de oprirea lui.

5. Nvidia Project Shield

nvidia_project_shield-open-left

Nvidia a surprins de această dată participanții la show-ul CES, prezentând o consolă de jocuri portabilă cu sistem de operare Android. Shield se poate conecta la PC-ul de acasă prin rețeaua Wi-FI, pentru a putea juca mai ușor și mai intens jocurile stocate pe calculator.

În afara casei, consola este doar un dispozitiv pe bază de Android, dând posibilitatea de a experimenta jocurile care vin instalate cu sistemul de operare. Totuși, este ceva nou, ce nu a mai fost făcut până acum.

Sursa: aici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s