Ochelarii Google

google-glass-500-002

Google vrea sa redefineasca stilul de viata obisnuit. Inca de la prima veste cum ca Google vrea sa lanseze “Project Glass”, reactiile au si inceput sa apara.

Dar cu ce sunt acesti ochelari atat de speciali?

Scuzele in care ai uitat de o intalnire nu vor mai putea fi folosite de acum, intrucat noii ochelari iti afiseaza pe display-ul din dreptul ochiului toate intalnirile pe care le vei avea.Mai mult, cu o simpla comanda vocala, trimiti mesaje, afli conditiile meteo sau pornesti sesiuni de videochat. In clipul de prezentare al proiectului, purtatorul ochelarilor primeste instructiuni despre mijloacele de transport in comun  si este indrumat cu ajutorul GPS-ului in trafic.

Ce-ti poti dori mai mult de la o pereche de ochelari?  Acestia satisfac si nevoia persoanelor de a se afla pe site-urile de socializare asa ca  poti face  o poza si o poti incarca imediat pe profilul tau de Google +  deoarece esti conectat in permanenta la internet, iar in momentul in care te aproprii de o persoana cunoscuta pe display iti va aparea profilul sau. Daca  din cauza zgomotului din jur nu poti efectua comenzi vocale, Google s-a gandit si la o solutie: o tastatura virtuala proiectata pe mana ta.

google-glass-project

Nu se stiu exact specificatiile tehnice ale gadget-ului, producatorii declarand ca inca se afla intr-o faza timpurie  a proiectului, insa noua ni se pare ca este un proiect ambitios. Cu un design ce a fost stralucit si pe podiumurile de la New York Fashion Week, Google Glasses vor fi un succes.                                   

google-glass-girl-modelDesi nu vor aparea in magazine pana in 2014- ochelarii exista, dar la pretul la care sunt estimati de catre New York Times (intre 250 si 500 de dolari)  credem ca nu vom vedea in curand prin marile orase ale Romaniei multi oameni purtand asa ceva.

UPDATE: 

Am scris acest post acum ceva timp si cred ca a venit timpul si pentru un mic update, din moment ce au aparut si primele specificatii tehnice ale ochelarilor si urmeaza si o lansare cat de curand.

  • Ecranul va avea o rezolutie HD, si potrivit celor de la Google, senzatia va fi ca si cum te-ai uita la un monitor de 25 inch de la o distanta de 2 m.
  • Camera este de 5 MP si inregistreaza 720 P.
  • Memoria va fi de 16 GB, din care 12 Gb vor fi disponibili utilizatorilor, dar vor fi de asemenea sincronizati cu serviciile Cloud ale Google.
  • Conexiune wireless B si G pentru interactiune cu telefonul. Compatibil cu versiuni de Android peste 4.0.3. prin aplicatia MyGlass.
  • Bateria se estimeaza ca va tine in jur de 1 zi
  • Vor avea port micro USB.
  • Editia Google Glass Explorer va fi disponibila din mai la pretul de 1500 de Euro.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s