Windows 8- il veti instala?

images (1)

Noul sistem de operare de la Microsoft a fost lansat in luna Octombrie a anului trecut si atunci compania se pregatea sa depaseasca succesul pe care l-a avut cu Windows 95 ca si numar de utilizatori,  avand ca target peste 400 milioane de utilizatori pana in iulie 2013. Windows 8 este sistemul de operare compatibil cu un dispozitiv ce are un touch screen mic, un ecran mai mare, dar si cu dispozitivele ce au tastatura si mouse.

Este un sistem care booteaza foarte repede iar interfata este mai accesibila. Charmurile care iti apar atunci cand glisezi de la dreapta la stanga in partea dreapta a ecranului sau atunci cand pui mouse-ul in coltul din dreapta sus sau jos al ecranului sunt de fapt iconitele de Search, Share, Start, Devices si Settings. Aplicatiile se pot inchide prin metoda clasica Alt+F4 sau prin aruncarea lor in partea de sus a ecranului. Insa, pentru nostalgici, mai exista o interfata in Windows 8 care seamana cu  Windows 7 si poate fi folosita mai usor de cei ce nu au un gadget cu touchscreen.

Surface-White-Touch-Cover-Front-ViewDesi in momentul de fata, la capitolul aplicatii compania nu sta prea bine, numarul acestora din Windows Store nefiind foarte mare, imbunatatiri semnificative au fost facute pentru navigarea pe Internet, si la aplicatiile multimedia pentru muzica si videoclipuri.  Atentie insa! Nu toate aplicatiile sunt disponibile in toate regiunile lumii. Una dintre cele mai mari probleme ale noului sistem este ca Microsoft suporta Flash doar partial iar la aplicatia de Mail credem ca se mai poate lucra, intrucat ea contine doar strictul necesar.

Toata lumea stie ca Windows 8 este mai rapid in aceleasi resurse consumate. Porneste mai repede si se descurca mai bine cu aplicatiile. Cu toate acestea intrebarea ramane: Cat de popular va fi Windows 8 in comparatie cu sistemele de operare anterioare?

Si ca bonus… o reclama care sigur ca va face sa zambiti!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s