Google Glass si primele probleme

google glass

Cei de la Businessinsider.com sunt printre putinii care vorbesc despre problemele pe care Google Glass le intampina, sau le creeza. Intr-un articol pe care l-au postat, au facut o lista  a problemelor, bazata pe review-urile celor de la Engadget, ABC  si ale oamenilor proprii.

Conform acestora, uratul adevar despre Glass Project a iesit la iveala.

  1. Durata de viata a bateriei este foarte mica, Intre 3 si 5 ore. Foarte putin, pentru un dispozitiv pe care vrei sa-l porti o zi intreaga.
  2. Te dezorienteaza si iti provoaca dureri de cap. Momentan, oamenii nu se pot obisnui cu acesti ochelari, neputand fii capabili sa se concentreze la persoanele sau lucrurile din jurul lor. Totodata, focalizarea pe ecranul ce se afla atat de aproape, provoaca mari dureri de cap.
  3. Este dificil sa vezi ecranul in lumina puternica.
  4. Nu poti schimba setarile gadgetului: volumul, luminozitatea ecranului, nu poti dezactiva WiFi-ul sau Bluetooth-ul, nu poti schimba ordinea aplicatiilor, si nu exista un mod silentions sau Do Not Disturb.
  5. Controlul vocal nu este cel mai bun, preluand comenzi de la persoanele din jur, chiar si fara comanda de start OK Glass.
  6. Ai nevoie de un smartphone pentru a avea conexiune la internt permanenta, aceasta insemnand atat costuri suplimentare, cat si durata de viata scazuta a bateriei smartphone-ului.
  7. Rama din titanium nu se poate “inchide” atunci cand nu-i porti.
  8. Este dificil sa raspunzi la mesaje. Daca nu dictezi mesajul rar si foarte clar, nu ai sanse sa trimiti un mesaj correct. Daca ai gresit un cuvant, trebuie sters intregul text.
  9. Pretul este foarte mare. 1500  de dolari este foarte mult, pentru un proiect care nu este suficient de dezvoltat.

Singurul lucru bun al Glass, pare a fi rapiditatea cu care poti face fotografii. Insa, calitatea acestora nu este satisfacatoare.

Concluzia articolului este simpla: produsul se afla la prima generatie, cu o multitudine de probleme hardware si software care pot fi rezolvate, insa nu sunt de parere ca Google Glass Project poate revolutiona industria tehnologica, in forma prezenta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s